ADMITERE 2016

Facultatea de Inginerie Mecanica, Mecatronica si Management va ofera urmatoarele programe de studii pentru:

Licenta (4 ani)

* Burse speciale, de merit si sociale

** Acreditata conform HG nr. 376 din 18.05.2016

Vezi oferta educationala


Masterate (2 ani)

** Acreditate conform HG nr. 402/2.06.2016

Vezi oferta educationala


Doctorat (3 ani)

Vezi oferta educationala


Prezentare video FIM  

INTERNATIONAL CONFERENCE TEHNOMUS XIX, 2017

The 19th International Conference NEW TECHNOLOGIES AND PRODUCTS IN MACHINE MANUFACTURING TECHNOLOGIES TEHNOMUS, 2017

Organized by: Department of Mechanics & Technologies Faculty of Mechanical Engineering, Mechatronics and Management “Ştefan cel mare” universitY of SUCEAVA, ROMANIA

with the assistance of: Ministry of National Education and Scientific Research, Romania Tehnomus Association Sidem S.R.L. Primagra S.R.L.

                
Citeste mai multe informatii

 

CONCURSUL CERSTUD 2017

Conferinta CERSTUD, editia 2017, se adreseaza studentilor inscrisi in invatamantul superior de stat sau particular acreditat, din Romania si din strainatate. Scopul conferintei il reprezinta stimularea creativitatii si a interesului studenților pentru activitatea de cercetare stiintifica in domeniile de pregatire profesionala. Identificarea resursei umane bine pregătite pentru mediul academic si/sau industrial.

 
Citeste mai multe informatii

 


Simpozionul stiintific studentesc Inginerie-Practica-Industrie

 

Simpozionul IPI editia 2017, se adreseaza studentilor din USV sau de la facultati de inginerie din tara sau din strainatate, reprezentantii firmelor cu activitati in domeniul ingineriei mecanice sau domenii conexe, cu potential de angajare a absolventilor – viitori ingineri.

Scopul si obiectivele simpozionului sunt: *Cunoasterea de catre potentialii angajatori a capacitatii studentilor - viitori ingineri, de a dezvolta proiecte cu aplicabilitate practica sau cercetari relevante in domeniul ingineriei mecanice sau in domenii conexe.

*Dezvoltarea colaborarilor dintre FIM si mediul economic, intarirea componentei de inovare a cercetarilor teoretice desfasurate in mediul academic local.

*Cresterea angajabilitatii absolventilor FIM.

*Dezvoltarea capacitatii studentilor de a expune public, in prezenta potentialilor angajatori, rezultatele studiilor si cercetarilor proprii.

 
Citeste mai multe informatii

 


CONCURSUL BEST DESIGN 2017

Concursul BEST-DESIGN își propune evaluarea și creșterea nivelului de cunoștințe al studenților în contextul dezvoltării ingineriei asistate de calculator (CAE), avându-se în vedere atât proiectarea constructivă asistată de calculator a sistemelor mecanice (CAD), cât și proiectarea tehnologică și concepția fabricației asistate (CAM).

 
Citeste mai multe informatii

 
Ghidul studentului

A aparut Ghidul Studentului.

Puteti descarca sau consulta materialul.

Aveti nevoie de Adobe Reader pentru a putea deschide documentul.Deschide ghidul


Facultatea in mediul virtual

Gasiti-ne pe Facebook

Facebook


Gasiti-ne pe Twitter

Twitter
Facultatea in imaginiArticole recomandateFacultatea are parteneriate care permit mobilitatea studentilor in timpul anilor de studii:

 - Université « Claude Bernard », IUT Lyon1, Franţa

 - Katholieke Universiteit Leuven, Belgia (cu locatii la Gent, Leuven, Bruxelles)

 - University of Applied Sciences, Aalen , Germania si alte universitati din Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Polonia.Stiri & Anunturi

Continuare

  Selectie studenti - Burse ERASMUS+ 2016/2017

Continuare

  Dragi studenti, Serviciul de Relatii Internationale si Afaceri Europene (Biroul Erasmus+) va invita miercuri, 23 noiembrie 2016, ora 12.00, in Aula corp E, parter, la prezentarea programului Erasmus+, organizata in cadrul evenimentului Erasmus+ Open Doors. Veti afla care sunt oportunitatile programului, de unde obtineti informatii si, de asemenea, ce trebuie sa faceti pentru a obtine o bursa Erasmus+.

Continuare

  SC AMBRO SA - oferta locuri de munca si stagii de practica.

Continuare

  Firma MINCO-SERV din Suceava doreste sa angajeze inginer cu profil mecanic, tanar, absolvent al FIM sau in curs de finalizarea studiilor, de preferinta TCM, cu cunostinte de proiectare asistata de calculator. Doritorii obtinerii acestui post trebuie sa contacteze pe dl prof. Romeo Ionescu pentru detalii, sau sa mearga la MINCO-SERV SRL, Str. Vuia Traian, 2.

Continuare

  SIDEM SRL, producator de piese auto pentru directie si suspensie angajeaza...

Continuare

  Contractarea disciplinelor nepromovate

Continuare

  Oferta angajare Global Design

Continuare

 Au fost create conturi pentru studentii FIM din anul I, licenta si masterat

Continuare

 Cercul Știinţific Studenţesc Respectarea Și Protejarea Mediului: Studenţii își pot îmbunătăți cunoștințele și experiența prin aprofundarea unor materii ştiinţifice complementare planurilor de învățământ prin participarea la activitățile desfășurate în cadrul cercului științific.

 Studentii isi pot vizualiza situatia scolara accesand meniul STUDENTI>Situatie scolara

Continuare

 PLATFORMA EDUCATIONALA USV

Continuare

Licenta gratuita software Autodesk pentru studenti

3D CAD design made easier and accessible ...

Continuare

Licenta Siemens Solid Edge pentru studenti

For students interested in excelling in studying engineering, Solid Edge® Student Edition software delivers the industry's most advanced CAD technology giving the freedom to capture ideas quickly and intuitively.